Címlap Tenyésztés Szakmai cikkek Tudnivalók

Tudnivalók

Tisztelt kutyavásárlók, leendő kutyatulajdonosok!

A fajtatiszta ebtenyésztés megvalósítása érdekében 1911-ben 95 éve, hogy a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete megteremtette a Magyar Ebtörzskönyvet. Az ebtörzskönyv fontosságát Ilosvai Lajos Károly a MEOE akkori ügyvezető titkára így foglalta össze:
„A törzskönyvezés célja a tisztán tenyésztett ebek nyilvántartása…”
95 év elteltével is igazak e mondatok, mert az Önök által vásárolt kutyakölykök fajtatisztaságát a MEOE által kiadott és hitelesített származási lap igazolja!
Kérjük Önöket, ne vásároljanak származási lap és egyedi megjelölés nélkül fajtatisztának mondott kiskutyát! A MEOE tenyésztői nagy múltú és eredményes kinológiai kultúrával rendelkeznek, munkásságukat a több generáción keresztül dokumentált származási lappal ellátott kutyák bizonyítják. A tőlük vett kiskutyák abban különböznek az utcán, piacon, stb. árusított kölyköktől, hogy a fajtatisztaságot tudják biztosítani Önnek a származási lappal és egyedi megjelöléssel, ezzel nyomon lehet követni a genetikai hátteret (mellyel kiszűrhetők az örökletes betegségek), valamint a tenyésztő neve, lakcíme is fel van tüntetve a kapcsolattartás céljából. Az egészségügyi könyv is nagyon szükséges mindezekhez, hiszen ezzel dokumentálják a törvény által előírt kötelező féregtelenítésre, oltásokra vonatkozó adatokat, mely az egészségvédelem szempontjából elengedhetetlenek.
A kiskutya vételáránál a származási lap kiváltása csekély összegnek számít a többi költséghez képest, viszont az „igazi” tenyésztők munkájuk eredményét ezzel igazolják!
Egy kölyökkutya vásárlása hosszú évekre szóló felelősségteljes döntést igényel. Ha Ön úgy gondolja, hogy egy fajtatiszta ebet kíván vásárolni, akkor ragaszkodjon a származási igazoláshoz!
Kérjük forduljon bizalommal a MEOE fajtaklubjaihoz, vidéki szervezeteihez – akik az ország minden pontján megtalálhatóak-, segítenek Önöknek megfelelő tenyésztők ajánlásával, hogy a család hosszú éveken át egészséges, szép küllemű kutyával élhesse életét!

 
Keresés
Hirdetés