Címlap Hírarchívum Hírek 2013 POMERÁNIAIT SZERETNE? OLVASSA EL ELŐBB EZT

POMERÁNIAIT SZERETNE? OLVASSA EL ELŐBB EZT

Sajnos rengetegszer érkezik hozzánk ehhez hasonló megkeresés: "Azt szeretném kérdezni, ha úgy vettünk pomerániai törpe spiccet, hogy nincs törzskönyve, utólag lehet elvégeztetni vizsgálatot, hogy fajta tiszta, és esetleg a törzskönyvet megszerezni?"
Ezúton is le szeretnénk szögezni, hogy aki olyan helyről vásárol kutyát, ahol nincs hivatalos tenyésztés, nincs törzskönyv iránti folyamatos alombejelentés, az ott születő kölykök nem fajtatiszták, sosem kaphatnak törzskönyvet, és a jogszabály alapján is csak spitz-jellegűnek számítanak. Az ilyen kutya NEM IGAZI TÖRPESPITZ (POMERÁNIAI), HANEM CSAK JELLEGŰ!!!!!! Kedves Vevők, ne hagyják becsapni magukat a szaporítók által! ne vegyenek hamisítványt! Papír nélkül vesznek autót? Nem? Akkor kutyát miért? Kutyát is 14-17 évre vesznek, abból miért jó a hamisítvány? Mindenki ismeri a mondást, "olcsó húsnak híg a leve". Aki azt hiszi, hogy milyen ügyes volt, hogy elkerülte a normális, jó hírű, papírral tenyésztő komoly spitz tenyésztőket, miért gondolja, hogy ezek után a kéz alól, sundán-bundán megvett kutyája pont olyan minőségű lesz mint azoké, akik igazi tenyésztők, és csak a legjobb vérvonalakat használják, kiállításokra járnak és egészségügy szűréssel rendelkeznek a spitzeik? Miért, miért? Közben a szaporítók remekül keverik még a fajtákat is és eladnak mindent amit csak pomerániainak hazudhatnak. Sajnálatos, hogy az emberek ennyire hiszékenyek és hiszékenyek akarnak lenni. Ha nem akar várni egy jó tenyészet törzskönyves kutyájára, nem akar rá spórolni, akkor miért nem fogad örökbe inkább kutyát? Az se kevésbé fajtatiszta-jellegű, mint a szaporítónál pomerániainak hazudott kutyák. Arról nem beszélve, hogy sokszor a szaporítók közel akkora összeget kérnek a keverékekért, mint a valódi tenyésztő a törzskönyves kölyökért.
NE HAGYJÁK MAGUKAT BECSAPNI! NE VÁSÁROLJANAK POMERÁNIAINAK HAZUDOTT SPITZ JELLEGŰ KUTYÁT! A FAJTATISZTASÁGOT CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZ EGYESÜLETÜNK ÁLTAL KIÁLLÍTOTT TÖRZSKÖNYV GARANTÁLJA MAGYARORSZÁGON.
Ha kutyát szeretne venni, a tenyésztőről érdeklődjön előbb az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen. Rengeteg kellemetlenségtől, akár rendőrségi ügytől kímélheti meg magát a későbbiekben így.

 
Keresés
Hirdetés