Címlap Egészség Homeopátiával támogatott vemhesség és ellés

Homeopátiával támogatott vemhesség és ellés

"A homeopátia a legmodernebb és a legjobban átgondolt eljárás a betegek gazdaságos, durva beavatkozást elkerülő kezelésére…”   Mahatma Gandhi

A homeopátiával kisfiam születésekor ismerkedtem meg. Azóta, ha tehetem, családomban mindenkinek próbálok a homeopátia segítségével gyógyírt találni, az előforduló testi-lelki problémákra, betegségekre. Kutyáink is családunk részét képezik, így ők sem maradhatnak ki ebből a gondoskodásból!

A homeopátia elve: a hasonló a hasonlót gyógyítja – azaz egy betegség tüneteit az a homeopátiás (sokszorosan hígított és energetizált) szer orvosolja, amelyik eredeti formájában (hígítatlanul), egészséges egyénnek adva a gyógyítandó betegséghez leghasonlóbb tüneteket idézne elő.

Aki nem ismeri a homeopátiás orvoslást, az interneten számtalan cikket, publikációt és segítséget talál, mint pl:
www.bioszerviz.hu/szolgaltatas13.html
www.natursziget.com/homeopatias-szerkereso
www.homeopatia.lap.hu

Gyermekeim születéskor, a szülést megelőzően, alatt, és utána különböző homeopátiás szereket használtam, melyekre saját tapasztaltból állítom, hogy megtették a hatásukat, nagy segítségemre voltak. Az első alom születésekor is így egyértelműen használni is akartam ezeket, segítve ezzel a szuka ellését. A szereket vízben feloldva adtam, amihez egy műanyag patikában is kapható cseppentős fiolát használtam.

Az ellést megelőzően a vemhesség 55. napjától, elkezdtem adagolni napi 1X 4 golyócska Arnica Montana -t (30CH – potenciál vízben feloldva!).
Az Arnica csökkenti a vérzést, csillapítja a fájdalmat, a szülőcsatorna zúzódásait remekül gyógyítja, - az ellése alatt a szukám alig vérzett, csak pár csepp vér távozott.
A vemhesség 59. napjától Pulsatilla –t adtam (1X 4 golyócska, ezt is 30 CH potenciálban), a Pulsatilla a szülést megelőzően rendszerezi a fájásokat, csillapítja a fájdalmat, felkészíti a méhet a nagy igénybevételhez.
Az ellés az első fedeztetéstől számítva a 62. napon indult meg este 21:00 órakkor, 5-10 perces kontrakciókkal.
Kezdetben Gelsemium-ot adtam neki (15CH) – a Gelsemium kiválóan alkalmazható Izgalom, félelem általános izomgyengeség miatt stagnáló szülés esetén, ezt a kontrakciók elindulásától számítva 2 x adtam be neki óránként.
A „megnyílási és tágulási szakaszban” fél óránként folyamatosan Pulsatilla, Caulophyllum és Cimicifuga –t adtam, mindegyiket 30 CH potenciálban.
A Pulsatilla-t a már előbb leírt fájásrendszerező hatása miatt adtam.
A Caulophyllum egyfajta homeopátiás oxitocin. Idő előtti burokrepedés megelőzésére, fájásgyengeség esetén segíti a méhnyak tágulását. Kitolási szakaszban erősíti a gyengülő, leálló fájást.
A Cimicifuga szintén fájáserősítő, illetve méhnyak-tágító hatású.

A magzatvíz hajnali 02:30 kor távozott az első kiskutya (farfekvéssel) 03:00- kor született meg burokban, a második kiskutya, aki egyben az utolsó is volt (fejjel előre) 03:15-kor.
Mindkét esetben a kölyök születését követően a magzatburok 1-5 percen belül hiánytalanul távozott.
A szuka tökéletesen helytállt, a kölyköket gondosan ellátta.
A szülés befejeztével a szuka kissé ideges volt, téblábolt, nem feküdt le egyből szoptatni a kölyköket, ezért a szülést követően Sedatif PC-t oldottam fel vízben, ami egy komplex készítmény, enyhe nyugtató hatású, hatásos a stresszreakció minden szakaszában.
Ezt beadva 10 percen belül lenyugodott, szoptatott, pihent és gondozta a kicsiket.
Az ellést követően még 3-4 napig Arnica-t adtam a szukának, hogy a szülési sérülések mihamarabb gyógyuljanak, illetve a méhből távozó váladékozás „lochia”, ami a méhseb gyógyulását követi lerövidüljön, (a lochia a szukánál másfél hét alatt el is múlt).Tapasztalataim leírásával szeretnék mindenkit arra buzdítani, hogy bátran bízzanak a homeopátia hatásában, és ne egyből a szintetikus szerekhez nyúljanak.  A természet csodálatos, eredményes lehetőségeket kínál a gyógyításban, így a homeopátia révén is!

Ajánlott linkek a kutya homeopátiás gyógyítása kapcsán:

Ellés, fialás támogatása homeopátiával:
www.haziallat.hu/allati-trendi/homeopatia-kedvenceinknek/elles-fialas-tamogatasa-homeopatiaval/3045/
Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése:
www.haziallat.hu/kutya/betegseg-gyogyitas/kutyabaj-macskajaj-homeopatias-kezelese-zsebkonyv/3078/


Kissné Iványi Zsuzsanna
Syva’s Pride kennel
www.syvaspride.hu

 
Keresés
Hirdetés