Címlap Érdekességek Agilityző kisspitz

Agilityző kisspitz


1995-ben láttam először agility versenyt de akkor még nagyban munkakutyáztam Matyi nevű hosszú szőrű németjuhászkutyámmal. Akkor még csak egy spitzem volt, a Süni.
1997-ben kezdtem el Matyival agilityzni, de egy év múlva megsérült és abba kellett hagyni vele. Akkor határoztam el, hogy a Süni következő almából megtartok egy kant és azzal elkezdem újra az agilityt, bár ilyen fajtájú kutyával nálunk még sosem próbáltak agilityzni.

1998. márciusában megszületett az alom egy kannal. Ő Snoopy. Már pici korától nagyon ragaszkodó volt, ami nagyon jó a versenyzéshez. Elég hamar rájött, hogy ha jól csinál valamit akkor örülök neki és a mai napig igyekszik mindent megtenni, amit kérek tőle. Tizennyolc hónapos kora után indultunk az első versenyen Kecskeméten ahol A/1-ben első is lett. Ez 1999. szeptemberében volt. Azóta nagyon sok versenyen vettünk részt, általában nagyon jó eredménnyel, amit bizonyít a sok kupa a szekrények tetején.
2003. szeptemberében voltunk az FCI VB-n is (csak törzskönyves kutyák indulhatnak), amit Franciaországban tartottak.

Ugyanabban az évben, októberben a Spanyolországi IMCA VB-én (nem csak fajtatiszta kutyák versenye) vettünk részt. Onnan csapat harmadik hellyel jöttünk haza.

Tavaly az Ausztriában tartott IMCA VB-én voltunk és ott is csapat harmadik helyet hoztuk haza.

2004 decemberében indult egy téli kupa nevű versenysorozat az ausztriai Kornoeburg-ban 5 fordulóval. Ennek az idén március 16-án volt vége, ahol is egy 1. egy 2. és egy 3. helyet szereztünk.

Közben kb. hét éve járok terápiázni a kutyákkal a Tetra 2000. csoporttal.

Itt Sünivel kezdtem (ő már 13 éves), de tavaly óta csak a Snoopy jár velem és az új kutyám Kuksi, aki schipperke fajtájú. A Snoopy (már 6 éves) utódja lesz az agilityben majd. Snoopy, a pót- papája igyekszik mindenre megtanítani még a rosszalkodásra is. Bár ezért nem lehet panaszom rájuk.

Az idén is indulunk a különböző válogatókon, hátha újra sikerül kijutunk valamelyik vébére.

Penkl Ágnes

 
Keresés
Hirdetés